Månedsmail oktober 2015

d. Monday, September 28, 2015

Så er vi i gang. Vi er startet på årets musical og alle orkestre er kommet godt i gang.

Folkeskolernes kor er med til kordagen som foregår:

Onsdag den 28. oktober 2015 i Lillebæltshallen kl. 8.30 - 13.30.  Instruktør Trine Lunau.

Koncert kl. 19 - 20  - programbillet 10 kr. (børn gratis)

Arrangements oversigt: Alle arrangementer kan ses på musikskolens hjemmeside/link:

/kalendere/kalender-2015-2016.aspx

Arrangementer i Musikskolen

• Fredag/Lørdag den 2. & 3. oktober 2015.  2 dage med workshops med nogle af danmarks dygtigste musikere. Trekantens Kultursamarbejde er for alle talentelever i Middelfart, Fredericia, Vejle, Kolding, Vejen og Billund. Projektet støttes økonomisk af Kultursamarbejdet Trekanten, så det er gratis at deltage på Talentlejrskolen på Kolding Musikskole. (mail udsendt)

• Fredag den 2. oktober 2015: 11. Musikskole:FAUST spiller på Jernbanemuseet i Odense.

• Uge 42 : Efterårsferie

• Øveweekend Musical på Østre Skole:  Lørdag den 24. skuespilprøve og danseprøve. Orkesteret øver kun søndag den 25. oktober kl. 10 - 16 sammen med alle sangerne og skuespillerne.  Onsdag den 28. oktober 2015 i Lillebæltshallen Kordag for skolernes kor: kl. 8.30 - 13.30.

• Stor korkoncert kl. 19 - 20 - med lærerband og instruktør Trine Lunau. Opvarmning Back2Nature. Programbillet 10 kr. (børn gratis). Spil dansk arr.

• Fredag den 30. oktober kl. 16.00 - 19.30 "Unge Rocker på Walker". Medvirkende: Gymnasiet, Viby Efterskole, Walker bands & Musikskolens orkestre: Salsa, Byens Bedste Band, Junior Big Band, og Back2Nature.  Alle er velkomne, gratis adgang. (Spil dansk arrangement).

• Lørdag den 31. okotber kl. 10 -15 : Strygerdag på Strib Skole for musikskolens stygere.
  • Lørdag den 31. okotber: 11. musikskole: Rytmisk Talentlørdag.
  • Tirsdag den 3. november kl. 19.30 på Kulturøen, Middelfartsalen. Klaversoiré.

______________________________________________________________________________________________________

GODE RÅD TIL FORÆLDRENE
  • Du behøver ikke have forstand på musik for at kunne hjælpe og støtte dit barn i musikalsk udfoldelse.
  • Lyt til barnets musik med jævne mellemrum og vis interesse.

• Ros dit barn, det er den vigtigste form for motivering. Ros uanset hvor lille et fremskridt barnet gør.

• I de første undervisningsår er det vigtigt, at eleven bliver vant til at have sit instrument i hænderne og føle sig hjemme på det - vigtigere end at kunne spille et stykke perfekt.

• Det er vigtigt, at motivationen bibeholdes ved at spille stykker, som lyder godt og som eleven kan lide og behersker. Derfor er det vigtigt, at eleven spiller andre ting, end de stykker, som læreren har "givet for".

• Vær opmærksom på, at der vil være op- og nedperioder i ethvert elevs musikalske udvikling. Mange gange synes man ikke, at barnet når nogen steder.

• Find et godt øvested for barnet - et sted, hvor øvningen aldrig vil være til gene, og hvor den kan finde sted, lige når det passer. Barnet må aldrig få en fornemmelse af at øvningen er en belastning for andre.
    ________________________________________________