Månedsmail august & september 2015

d. Wednesday, August 19, 2015

Middelfart Musikskoles Måneds Mail august & september 2015

Velkommen i Middelfart Musikskole. Vi håber, at I sammen med jeres barn vil få megen god tid sammen i musikkens verden. Vi er rigtig glade for, at så mange børn og unge har lyst til at gå i Middelfart Musikskole. Det er dejligt at møde nye elever og gamle kendinge, som snart skal i fuld gang med at spille efter den lange sommerpause. Foran os venter der en ny sæson fyldt med aktiviteter, og vi glæder os til at se og høre jer til vores soiréer, koncerter m.m. Vi håber, at I får mange lærerige timer og gode musikoplevelser hjemme i øverummet, sammen med vores hold af engagerede og dygtige lærere/musikere og i sammenspillet med de andre elever.

Arrangementer i Musikskolen

• Lørdag den 15. august 2015. Introdag for Musikskolens nye klaverelever, samt hørelære for viderekommende klaverelever ved Miwako og Heine på Lillebæltskolen. Mail udsendt til de elever, der skal komme.

Mandag den 24. august 2015. Musikskolen starter instrumentalundervisningen.

• Torsdag den 27. august. 11. musikskole (Talentskole fyn - for elever der har bestået optagelsesprøven) Folkalicius spiller på Tønder Festival. Elever der med virker modtager mail fra 11. musikskole.

Fredag den 28. august. Klassisk hjørne på Kulturøen Middelfart for Musikskolens klassiske elever V/Jette kl. 16 - 17.

• Fredag den 28. august. 11. Musikskole optagelsesprøve til FAUST (symfoniorkester Fyn). Folkalicius spiller på Tønderfestival.

• Lørdag den 29. august 11. Musikskole Faust øveweekend. Lørdagssamling klassisk Talentlinje. Folkalicius spiller på Tønderfestival.

Lørdag den 29. august 2015 kl. 10 - 12 i Østergades Forsamlingshus i Middelfart. Musicalbrunch er for alle medvirkende og forældre. Støtteforeningen serverer brunch til alle. Vi præsenterer lærere, gennemgår musicalen, hører musikken, uddeler noder og manus. Alle medvirkende bedes have mindst én forældre med denne dag. På mødet kan man melde sig til at hjælpe indenfor sceneopsætning, sminke, rekvisitter og kostumer. For at gennemføre musicalprojektet er det nødvendigt, at forældre og støtteforening bakker op om det store arrangement. Kom og hør om Musikskolens musical "Babe Island" 2015. Mail udsendt til medvirkende elever.

• Søndag den 30. august 11. Musikskole Faust øveweekend. Folkalicius spiller på Tønderfestival.

• Mandag den 31. august 2015 Sammenspil starter.

• Tirsdag den 8. september 2015 11. musikskole: Optagelsesprøve Folkemusiklinje

• Torsdag den 10. september 11. Musikskole: Optagelsesprøve til Rytmisk linje og Big Band.

Lørdag den 19. september 2015. Strygerdag på Strib Skole for alle musikskolens strygere. kl. 10 - 15. Værkstedskoncert kl. 15.00. Mail udsendes til deltagende elever.

• Søndag den 2. september 2015. 11. Musikskole Folkalicius spiller i Odense koncert (Mail er udsendt til deltagerne)

• Lørdag den 26. september 11. Musikskole Faust øveweekend. Lørdagssamling klassisk talentlinje og rytmisk Talentlinje.

• Søndag den 26. september. 11. Musikskole Faust øveweekend.

Fredag/Lørdag den 2. & 3. oktober 2015. Alle talentelever i Musikskolen bedes afsætte denne fredag/lørdag. Der er mødepligt til disse spændende dage med workshops med nogle af danmarks dygtigste musikere. Trekantens Kultursamarbejde er for alle talentelever i Middelfart, Fredericia, Vejle, Kolding, Vejen og Billund. Projektet støttes økonomisk af Kultursamarbejdet Trekanten, så det er gratis at deltage på Talentlejrskolen på Kolding Musikskole. (Mail udsendes til alle talentelever snarest).

________________________________________________

Mest til nye elever i Musikskolen:

I har valgt at lære at spille et instrument, hvilket indebærer, at I skal bruge tid sammen om instrumentet: Elev, lærer og forældre. Sammen med læreren får I anvisninger og gode råd til, hvordan man øver sig, og hvordan forældrene kan være med til at bakke op og være i forbindelse med musikken og øvningen. Kvalitetstid sammen omkring musikken i familien er med til at stimulere interessen for alle.

GODE RÅD TIL FORÆLDRENE
• Du behøver ikke have forstand på musik for at kunne hjælpe og støtte dit barn i musikalsk udfoldelse.

• Lyt til barnets musik med jævne mellemrum og vis interesse.

• Ros dit barn, det er den vigtigste form for motivering. Ros uanset hvor lille et fremskridt barnet gør.

• I de første undervisningsår er det vigtigt, at eleven bliver vant til at have sit instrument i hænderne og føle sig hjemme på det - vigtigere end at kunne spille et stykke perfekt.

• Det er vigtigt, at motivationen bibeholdes ved at spille stykker, som lyder godt og som eleven kan lide og behersker. Derfor er det vigtigt, at eleven spiller andre ting, end de stykker, som læreren har "givet for".

• Vær opmærksom på, at der vil være op- og nedperioder i ethvert elevs musikalske udvikling. Mange gange synes man ikke, at barnet når nogen steder.

• Find et godt øvested for barnet - et sted, hvor øvningen aldrig vil være til gene, og hvor den kan finde sted, lige når det passer. Barnet må aldrig få en fornemmelse af at øvningen er en belastning for andre.
________________________________________________

På musikskolens hjemmeside www.middelfartmusikskole.dk under kalender kan du finde en oversigt over musikskolens arrangementer, som vi håber elever og forældre vil bakke op om. Alle elevsedler kan ses og udskrives under nyheder.