Månedsmail august & september 2013

d. Thursday, August 22, 2013

Middelfart Musikskoles Måneds Mail
august - september 2013

Musikskolen starter: mandag den 26. august 2013.
Bemærk sammenspil starter først i uge 36...

• Velkommen i Middelfart Musikskole. Vi håber, at I sammen med jeres barn vil få megen god tid sammen i musikkens verden. Vi er rigtig glade for, at så mange børn og unge har lyst til at gå i Middelfart Musikskole, ca. 1500 elever. Det er dejligt at møde nye elever og gamle kendinge, som skal igang med at spille efter den lange sommerpause.
Foran os venter der en ny sæson fyldt med aktiviteter, og vi glæder os til at se og høre Jer til vores Soiréer, koncerter m.m. Vi håber, at I får mange lærerige timer og gode musikoplevelser hjemme i øverummet, sammen med vores hold af engagerede og dygtige lærere/musikere og i sammenspillet med de andre elever.

Grundskolen foregår lokalt på folkeskolerne, undervisningen varetages primært af folkeskolens musiklærere, hver folkeskole planlægger selv undervisningstidspunkterne for Musikskolens Grundskole og sørger derfor også selv for at formidle skema m.m. til eleverne. På alle folkeskolerne er der tilknyttet en musikvejleder, der kan hjælpe Jer, hvis I har spørgsmål omkring Musikskolen. Grundskolens store kordag foregår i år: Onsdag den 30.oktoberr i Lillebæltshallen kl. 8.30 - 13.30 - koncert kl. 19 - 20.

Mest til nye elever i Musikskolen: I har valgt at lære at spille et instrument, hvilket indebærer at I skal bruge tid sammen om instrumentet: Elev, lærer og forældre.
Sammen med læreren får I anvisninger og gode råd til hvordan man øver sig og hvordan forældrene kan være med til at bakke op og være i forbindelse med musikken og øvningen. Kvalitetstid i familien omkring musikken er med til at stimulere interessen og glæden for alle.

HER ET PAR GODE RÅD TIL FORÆLDRENE
♫ Du behøver ikke have forstand på musik for at kunne hjælpe og støtte dit barn i musikalsk udfoldelse.
♫ Lyt til barnets musik med jævne mellemrum og vis interesse.
♫ Ros dit barn, det er den vigtigste form for motivering. Ros uanset hvor lille et fremskridt barnet gør.
♫ I de første undervisningsår er det vigtigt, at eleven bliver vant til at have sit instrument i hænderne og føle sig hjemme på det - vigtigere end at kunne spille et stykke perfekt.
♫ Det er vigtigt, at motivationen bibeholdes ved at spille stykker, som lyder godt og som eleven kan lide og behersker. Derfor er det vigtigt, at eleven spiller andre ting, end de stykker, som læreren har "givet for".
♫ Vær opmærksom på, at der vil være op- og nedperioder i ethvert elevs musikalske udvikling. Mange gange synes man ikke, at barnet når nogen steder.
♫ Find et godt øvested for barnet - et sted, hvor øvningen aldrig vil være til gene, og hvor den kan finde sted, lige når det passer. Barnet må aldrig få en fornemmelse af at øvningen er en belastning for andre.

Arrangements oversigt:

August/september

Lørdag den 24. august 2013. Introdag for Musikskolens nye klaverelever (Mail er udsendt)

Mandag den 26. august 2013. Musikskolen starter, instrumentalundervisning.

Lørdag den 31. august 2013 kl. 10 - 14 på Rytmisk Efterskole i Båring. Musicalbrunch for alle medvirkende og forældre. Vi fortæller om musicalen, hører musikken og uddeler noder, gennemgår noder og manus. Forældre kan melde sig til at hjælpe indenfor sceneopsætning, sminke, rekvisitter og kostumer. Kom og hør om Musikskolens musical 2013.Alle er velkomne til Musicalbrunch.

Mandag den 2. september 2013. Sammenspil starter.

Tirsdag den 3. september 2013 kl. 16.30 - 17.30 Musiklok. Østre Skole. Første prøve i Musicalen - Hildas forunderlige Rejse.

Lør-/søndag 14. & 15. september 2013. 11. Musikskole: Faust, Fyns Rytmiske Talentskole og Folkemusiklinje. (Mail er udsendt)

• Lørdag den 21. september 2013. 11. Musikskole Fyns Klassiske Talentskole og Guitarorkester (FUGO). (Mail udsendes)

Lørdag den 28. september 2013. Strygerdag på Strib Skole for alle musikskolens strygere. kl. 10 - 16. Værkstedskoncert kl. 15.00.

Lørdag den 28. september 2013. 11. Musikskole Fyns Rytmiske Talentskole, Folkemusiklinje. (Mail udsendes)

Fredag/Lørdag den 4. & 5. oktober 2013. Talentlejrskole på Kolding Musikskole. For alle musikskolens talentelever. (se udsendt mail).